lördag 6 februari 2010

Plura, Marvin Yxner och ett piss-stånd!

Teaterföreställningen igår började klockan 21. Jag kom sladdandes i modden på Götgatan från Skanstullshållet runt halv. Plockade ut biljetten och sprang backstages. Ensemblen och Plura hängde och väntade på att showen skulle börja. Det röktes i skenet av teaterlamporna utanför boulevarden. Fick fina bilder på det.

Jag hade riktigt kass koll på vad improvisationsteater är för något mer än att man vad man kan lista ut av ordet. Men vad skulle Plura göra i detta sammanhang?

Det visade sig att han skulle bli intervjuad på scen inför publik. Intervjuare var skådisen med det underbara namnet Marvin Yxner. Marvin gjorde en roll i Lasse Hallströms kanonfilm ”Skall vi hem till dig ... eller hem till mig ... eller var och en till sitt?” (1973) och jobbar nu på teatern som intervjuare av gästerna på Improvisationsteaterkvällarna. Trevlig man.

På scenen fanns även skådisarna, vars jobb bestod i att iscensätta Pluras berättelser i realtid. Roligt var det. Plura verkade mycket road av det hela med och skrattade lika mycket som publiken. Diverse scener spelades upp under den en och en halv timme som föreställningen var.


I pausen så signerade Plura böcker. Och jag filmade igen. Jag vet ärligt talat inte hur många signeringar jag har filmat. Har ingen aning om vad jag jag har för användning av alla dessa signeringar. :)

Jag filmade på och har nu 1,5 timme råmaterial som ska klippas ner vid tillfälle. Jag kan berätta att Plura snackade om sin barndom, Eldkvarn och en dråplig historia om ett piss-stånd!

Sedan bjöds det på vin och tårta och Robban Broberg kom backstages och hälsade på Plura. En vanlig dag backstage helt enkelt.

2 kommentarer:

  1. Peter Näsan Näslund11 februari 2010 kl. 08:58

    Lycka till med projektet Andreas. Ser verkligen fram emot att få se slutresultatet.

    SvaraRadera
  2. Tack Näsan. Kul att att se att alias från Hungerhotell dyker upp i min blogg.
    :)
    /Andreas

    SvaraRadera